Selecteer een pagina

Specialisaties

Op regelmatige basis volg ik bijscholing binnen de verschillende domeinen van de kinesitherapie. Zo kan ik jullie steeds op wetenschappelijk verantwoorde wijze en met de nieuwste inzichten en technieken helpen.

TYPE

Passieve behandeltechnieken gecombineerd met actieve oefentherapie zowel in de praktijk als oefenprogramma’s voor thuis.

N

Algemene kinesitherapie

Focus ligt vooral op revalidatie en een lokale behandeling van een bewegingsverstoring via spieren en gewrichten. Met als doel, verzachten van de pijn en je te helpen terug vrij te bewegen.

N

Manuele kinesitherapie

Deze behandelvorm kenmerkt zich door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten van het lichaam. Bij veel technieken die worden uitgevoerd worden de handen (= manus) gebruikt vandaar de naam manuele therapie.

N

Kinesio- en dynamic taping

Het doel om natuurlijk helend vermogen van het lichaam te vergemakkelijken en te stimuleren.
En ondersteuning geven aan het onderliggend weefsel zonder bewegingsbeperking.
Elke tapingtechniek heeft een eigen doel.

N

Cardiale revalidatie

Begeleiding voor mensen met hart- en vaatziektes.

N

Myofasciale therapie

Vorm van behandelen van pijn die zijn oorzaak vindt in het niet goed functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, trigger points genoemd, die pijnklachten geven volgens een specifieke uitstralingszone. Deze trigger points worden behandeld.

Een techniek hierbij is bv. dry needling waarbij een zeer dunne naald in de huid en spier wordt gestoken om zo myofasciale trigger points te bewerken.

N

Orthopedische revalidatie

Enerzijds voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan, anderzijds zijn deze behandelingen gericht op een conservatief (niet operatief) genezingsproces van diverse klachten.

N

Neurologische revalidatie

Revalidatie na een centrale of perifere neurologische aandoening (bv. parkinson, MS, uitval van een zenuw).

INSPANNING

Elke dag is een leermoment.

AFSPRAAK

Contacteer me.

Wil je graag wat meer info of heb je wat vragen aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag een afspraak maken, mail me en zo zoeken we samen naar een geschikt vrij moment.